Nie jesteśmy szaleńcami klimatycznymi, po prostu marnowanie jedzenia nie jest w naszym stylu. Z tego powodu wszystkie produkty żywnościowe, które da się wykorzystać zamieniamy w jedzenie lub picie, bez obaw niejadalne przez człowieka fragmenty roślin zjedzą za nas zwierzęta.
Nasze osiołki uwielbiają skórki od arbuza czy liście kapusty (uwielbiają, ale mogą je jeść tylko i wyłącznie za naszym przyzwoleniem). Pozostałe odpady roślinne trafią na nasz kompostownik, z którego po przetworzeniu przez mikroorganizmy zasilą glebę pod uprawę warzyw.
Maksymalnie ograniczamy zużycie plastikowych opakowań, dlatego proponujemy nasze wyśmienite soki i napoje, przy których produkcji wykorzystujemy naczynia wielokrotnego użytku. Proponowane przez nas dania zamówisz w dwóch porcjach tradycyjnej oraz na mniejszy apetyt.
Na organizowanych przez nas przyjęciach porcje są podzielnie mniejsze, tak żebyście mogli Państwo spróbować różnorodnych dań bez marnowania żywności.